Vi søker en kollega som er initiativrik, ansvarsfull, nytenkende og vil være en del av et tett team der kunnskapsdeling og kundetilfredshet står i fokus. Vi søker deg som er strukturert, kvalitetsorientert og har ambisjoner om å vokse med organisasjonen.

Normedi Nordic opplever en stor økning av innkommende ordre. Hovedfokus for stillingen vil være ordre- og kundeadministrasjon. Du vil arbeide med hele ordrekjeden, fra mottak av innkommende bestillinger, behandling i våra kunde-, lager- og økonomisystem, koordinering av frakt samt oppfølging av leveranse og fakturering. Du vil besvare innkommende kundehenvendelser, samt følge opp våre kunder via telefon og e-post. Du vil samarbeide tett med selgerne i alle nordiske land. Vi ønsker oss deg som ser nye løsninger og vil være med å videreutvikle og effektivisere ordre- og logistikkprosessen.

Vi ser for oss at du har erfaring fra ordrebehandling, kundeservice, salg eller administrasjon, og gjerne en administrativ utdanning. Du må beherske svensk skriftlig og muntlig, samt engelsk (og hvis du mestrer finsk i tillegg vil det være et stort pluss!). God kompetanse i Office-programmene er et krav, og erfaring med Salesforce.com er en fordel. Du har god kommunikasjon- og formidlingsevne, og evner å skape gode interne og eksterne relasjoner.

Vi tilbyr deg en sentral rolle i et framgangsrikt selskap med gode muligheter til å påvirke din egen og selskapets framtid. Hos Normedi vil du føle deg ivaretatt, få konkurransedyktige betingelser og hyggelige kolleger. Vi holder til i trivelige lokaler sentralt i Tønsberg.

Fra og med 6. januar evaluerer vi søknader fortløpende og søknadsfristen er satt til 20.01.2020. Send oss din CV og en beskrivelse av deg selv og hvorfor du ønsker å jobbe med oss.

For spørsmål eller mer informasjon ta kontakt med Øystein Granne Norling på +47 40 62 30 48.
Søknad sendes til: oystein@normedi.com